Marian POPESCU este profesor universitar la Universitatea din București, critic de teatru, traducător din dramaturgia de limbă engleză, editor, cercetător, autor a șapte volume despre teatru şi arta spectacolului.
Este specializat în Comunicare publică, Artele spectacolului, Politici culturale, Literatură. Susține cursuri și ateliere despre Vorbirea și Prezența în public de peste un deceniu. A inițiat primul curs de Tehnici teatrale pentru Erudio, susținut împreună cu Oana Pellea.
Are experiență în mediul de afaceri unde este solicitat pentru ateliere de îmbunătățire a performanței comunicaționale.
Este, de asemenea, membru-fondator al Uniunii Teatrale din România (UNITER) al cărei Vicepreşedinte executiv a fost între 1990 şi 1994.
În 1993 a înfiinţat editura UNITEXT iar din 1995, co-editează Anuarul teatrului românesc.
A susţinut şi susţine conferinţe, prelegeri, discuţii publice în România, Marea Britanie, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Austria, Olanda, Moldova, Serbia, Slovenia.
Cartea sa, Scenele teatrului românesc 1945-2004. De la cenzură la libertate (UNITEXT, 2004) este nominalizată la Premiile Uniunii Scriitorilor.
Marian Popescu este preocupat mai mult de omul din fața sa decât de “rețetele” cărților care te învață cum să ai...succes.
Mai multe informații despre activitatea Profesorului Marian Popescu pot fi găsite pe website-ul său: http://marianpopescu.arts.ro/ sau pe pagina CARIFA (Centrul de Acțiune, Resurse, Formare pentru Integritate Academică al Universității din București) https://carfia.unibuc.ro